Binnenkort
Amstelpark, Amsterdam

SchaduwTuin

Iedere woensdag en wanneer de weersomstandigheden het toelaten, openen de leden van kunstenaarscollectief de Onkruidenier de poort van de SchaduwTuin, de voormalige Belgische kloostertuin van de Floriade van 1972. Laat je voorgeprogrammeerde ideeën over tuinieren achter je en stel jezelf open voor een nieuw perspectief op een tuin. Volg het onderzoek en check de openingstijden op Instagram.

Terschelling

Oerol

Op Oerol festival presenteren we Meet the Salt-Loving Community en zetten we samen een golfbeweging in gang naar een leven met de zee. Kunnen we het tij keren en de zee weer omarmen in ons dagelijks leven? Vergroot je landschapssensibiliteit en voel de oneindige verbinding met de zee door in de ogen van je aquatische voorouder te kijken. In een cinematografisch multiversum brengt de Onkruidenier deze zoute toekomst dichterbij door terug te kijken in de evolutie. Welke sporen van de zee zitten nog in ons lichaam of ons huishouden?

Auditorium Van Abbemuseum, Eindhoven

Forever Summer film screening

Op woensdag 19 juni om 16:30 uur vindt er een vertoning plaats van de film die de Onkruidenier ontwikkelde over het Forever Summer project. De Onkruidenier zal aanwezig zijn om toelichting te geven op wat het betekent een levend ecosysteem te ontwikkelen als kunstwerk. Tip: Combineer je bezoek aan het museum met het bezichtigen van de nieuwe tentoonstelling Soils. Aanmelden voor de screening kan via contact@onkruidenier.nl