Binnenkort
Museum IJsselstein

*** gesloten vanwege RIVM richtlijnen ***

Op 7 maart opende de nieuwe expositie, Ongetemd - Toekomstbeelden van mens en natuur. Laat de natuur zich temmen? Museum IJsselstein onderzoekt dat de komende maanden in deze tentoonstelling. Werken van de deelnemende kunstenaars verleggen je blik, en zetten de – vaak ongemakkelijke – omgang van de mens en zijn omgeving in een ander perspectief. Over Ongetemd Regelmatig wordt er over cultuur en natuur geschreven als twee entiteiten die lijnrecht tegenover elkaar staan. Vooral in een van oudsher aangeharkt land als Nederland. Zo probeert de mens tot op de dag van vandaag de natuur te beïnvloeden, temmen, inperken en naar haar hand zetten. Maar laat de natuur dat wel toe? Misschien laat zij zich wel nooit volledig beheersen. Cultuur en natuur zijn geen tegenpolen. Ieder mensenleven is onlosmakelijk met beide aspecten verbonden. Hoe ziet de (nabije) toekomst eruit? Ongetemd verlegt je blik van binnen naar buiten; waar de mens aanstichter is van klimaatverandering, maar tegelijkertijd ook merkt dat niet alles even maakbaar is. ​  ​

Gent

*** momenteel gesloten ***

Waar komt kleur vandaan? Hoe maak je kleur? Wat is de impact van kleur? Voor het Van Eyck-jaar in Gent brengt het museum een grote tentoonstelling over vernieuwend en divers kleurgebruik. De expo vertrekt vanuit Jan van Eycks ongeziene schakeringen en laat zien wat kleur betekent voor hedendaagse designers. De Onkruidenier werkt samen met Céline Pelcé (FR) en Marente van der Valk (VK) op uitnodiging van het Food Lab van de Jan van Eyck academie.

Amsterdam Noord

De expeditie is uitgesteld tot het najaar

Op 11 april ga je bij W.A.R.P. met De Onkruidenier op landschapsexpeditie naar het Schellingwouderbreek om te ontdekken welk nuttig (on)kruid daar allemaal groeit! Na afloop van de Landschapsexpeditie gaan we samen aan tafel bij Stichting Bildung. Kosten bedragen 5€ (of 2,50 met stadspas, inclusief avond eten) en aanmelden kan via info@stichtingmuziekstraat.nl Meer over W.A.R.P De Waterlandpleinbuurt is rijk: rijk aan mensen, rijk aan verandering en rijk aan makers. Gedurende de komende paar maanden (in 2019 en 2020) laten wij zien wat deze buurt te bieden heeft! Met het “Waterlands Artistiek Recreatie Programma” – in het kort W.A.R.P, zet de Muziekstraat de artiesten en kunstenaars die rond het Waterlandplein wonen, in hun eigen wijk in het zonnetje.

Arnhem

Dag van de Paardenbloem — doe mee!

Met gebundelde krachten lanceren Taraxacum Nederland (onderdeel Herbarium Frisicum), Ruimtekoers, Natuurcentrum Arnhem en de Onkruidenier gezamenlijk de allereerste editie van de Dag van de Paardenbloem in Arnhem-Zuid. De laatste zondag van april, dit jaar op 26 april, zal vanaf 2020 door het leven gaan als de Dag van de Paardenbloem. Deze doodgewone plant die met zijn stevige penwortel altijd zo vastzit tussen de tegels op je trottoir, is eigenlijk een heel bijzondere en veelzijdige plant. En dat gaan we nu landelijk onder de aandacht brengen.

Arnhem

Ruimtekoers Festival is uitgesteld tot september

Het kan wel! Dat is al sinds de eerste editie het uitgangspunt van Ruimtekoers Festival. Ruimtekoers is een stedelijk en cultureel onderzoek verpakt in een toegankelijk kunst- en cultuurfestival. Met makers, bewoners, publiek, overheden en ondernemers wordt de lege ruimte in de stad ingezet om samen nieuwe ideeën, dromen en richtingen te verkennen voor het samenleven in de stad. Dat doet Ruimtekoers midden in de samenleving. Waar mensen hun boodschappen doen, wonen en naar school gaan.