Binnenkort
Van Abbemuseum

Forever Summer

Wat gebeurt er wanneer je een populaire groente als de tomaat introduceert in het domein van het museum? In Forever Summer onderzoekt de Onkruidenier hoe de tomaat zich vanuit haar oorspronkelijke habitat in het Andesgebergte ontwikkelde tot een wereldburger die in vele culturen warm werd verwelkomd. Zou deze plant ook kunnen gedijen in een museum?

Lille

Lille 3000

Tentoonstelling Colors etc. reist van Gent door naar world design capital Lille. Op 19 Mei opent de tentoonstelling. In afwachting van de maatregelen omtrent Covid-19, hopen we dit jaar de installatie Re-Table(au) te mogen activeren. Het werk is een samenwerking met food designer Céline Pelcé (FR) en culinair kunstenaar Marente van der Valk (UK), met wie we onder de naam Tabulatopia samenwerken.

Beetsterzwaag

LANGSTME

In september organiseert Kunsthuis SYB voor de derde keer een Triënnale van Beetsterzwaag met werk van achttien kunstenaars die de afgelopen jaren in Kunsthuis SYB verbleven. Tijdens hun verblijf kregen zij de kans hun werk verder te ontwikkelen en volgende maand keren zij terug om het resultaat van dit proces te laten zien in een kunstroute langs bijzondere tentoonstellingslocaties in Beetsterzwaag. De route biedt video kunstwerken, sculpturen, fotografie en performances. Tussen 17 en 19 september strijkt de Onkruidenier neer bij het Witte Meer, midden in het bos.