Binnenkort
Floriade

Floriade: The Voice of Urban Nature

Hoe kun je een stad bouwen mét de natuur? Voor de inzending Amsterdam-Almere op de Floriade 2022 creëert de Onkruidenier in samenwerking met Overtreders W, Kossmandejong en Joost Emmerik de tuin van het Nederlandse paviljoen. Sta onder de Engelenboom stil bij de kringloop van dood en leven, of tussen de snijbiet, wilde peen en taro over de schaal van de voedselproductie. Binnen het thema Growing Green Cities van de Floriade gaat deze Voice of Urban Nature op zoek naar de stem van de natuur in de stad.

Utopia Eiland, Almere

Floriade: Kunstroute Utopia Eiland

Kun je de getijden ruiken? En waar doet de geur van een getijdenzone je aan denken? Ook in Almere vond nog niet zo lang geleden een evolutie van zee- naar landwezens plaats. Wat roken zij toen zij als een golf aan land spoelden? De Onkruidenier toont het nieuwe werk Mare Memoria als onderdeel van het Bos der Verbeelding. Dat is de kunstenroute die over het Utopia Eiland in Almere loopt, tijdens de Floriade 2022. Vanaf 16 april kun je de route bewandelen.

Fries Museum

Wanneer je het Fries Museum nét instapt, komen de geuren van gewassen je al direct en in de meest letterlijke zin tegemoet. Vanaf de start van Arcadia op 7 mei vind je een flexibele installatie in de museumhal, waarin eetbare planten groeien. Met licht en kleur worden met SWIET–SWIT groeiomstandigheden gecreëerd, afgestemd op iedere plant. Het initiatief sluit aan bij de huidige tentoonstelling in het Fries Museum À La Campagne. De Onkruidenier toont met hun installatie de rol die licht en kleur spelen bij het verbouwen van gewassen. Het initiatief is een samenwerking van het Fries Museum, de Onkruidenier en Kunsthuis SYB en staat in het teken van Arcadia.