Rotterdam

How to start a movement

Woon je in Rotterdam? Alleen of samen? En vind je het leuk om dingen te observeren, te ontdekken, te bevragen en te ontregelen? Geef je vòòr 21 mei op voor de vierde editie van het brievenproject How To Start A Movement van kunstenaar Merel Smitt. Gedurende drie weken ontvang je als deelnemer 14 enveloppen in je brievenbus met instructies, (lees)materialen, berichten en sporen die bekeken, gevolgd of uitgevoerd moeten worden.

Als deelnemer(s) sluit je je aan bij een beweging waarbij je je op een andere manier gaat verhouden tot het dagelijks leven. Gedurende drie weken onderzoek, observeer, ontregel en bevraag je, alleen en gezamenlijk, de dynamiek van de stad Rotterdam en de regels die in deze samenleving worden gevolgd en gehandhaafd.

How To Start A Movement is een project van Merel Smitt in samenwerking met Theater Rotterdam en collectief De Onkruidenier. Het project is onderdeel van het Europese samenwerkingsproject ACT / Art, Climate, Transition rondom ecologie, klimaatverandering en sociale transitie.

Meld je aan voor deze beweging! 
Gaan jullie de uitdaging aan om deel uit te maken van de movement? Meld je dan aan via www.howtostartamovement.nl vóór vrijdag 21 mei. Wanneer je je inschrijft ontvangt je binnen 48 uur een bevestigingsmail. Vergeet dus niet je spam folder in de gaten te houden. Het aantal huishoudens dat kan deelnemen is beperkt, dus wees er snel bij.

Good to Know

Het project is grotendeels Nederlandstalig ingericht maar je kunt ook deelnemen als je beperkt Nederlands kunt lezen of spreken. Deelnemen aan How to start a movement is gratis en je bepaalt na afloop van deelname zelf wat je voor je beleving wilt betalen (pay-what-you-want). Je kunt alleen aan het project deelnemen als je in Rotterdam woont en gedurende het hele project beschikbaar bent om de post te openen en deel te nemen aan het collectieve event. Het aantal deelnemers is beperkt en je aanmelding is pas definitief nadat je een bevestiging hebt ontvangen.

Praktische informatie

  • Opgeven tot en met donderdag 20 mei.
  • Start: dinsdag 25 mei 2021
  • Einde: zondag 20 juni 2021
  • Ben je nieuwsgierig? Ga voor meer informatie naar tr.nl/movement
  • Of geef je direct op via howtostartamovement.nl