08 Instructies

Stel jezelf open voor de instructies van de meer-dan-menselijken. Kies een locatie. Activeer deze plek samen met de community van alle levende organismen. Hoe leer je van elkaar en wat ontbreekt er?  Breng hier de benodigde verkoeling, schaduw, beschutting aan waar alle organismen van kunnen profiteren. 

‘Connecting body and landscape in a material flow’

Door middel van de workshop Multispecies Patchwork ontwikkelen je collectief verschillende stoffen cocons die onze lichamen en de kleinste micro-organismen in het landschap met elkaar verbinden. De cocons zullen met de tijd zelf microklimaten worden vol met leven. Door een cocon te maken, zoomen we in op de extremofielen en tegelijkertijd is een cocon een uitvergroting die de ambiguïteit laat zien van een micro-organisme, en ons metabolisme, zoals ons ademhalingsstelsel of darmstelsel. We werken met duurzame materialen, stoffen en assembleren deze tot de coconvormige objecten waarin hitte- droogteminnende planten kunnen groeien als kamerplanten van de Multispecies Living Room. Elk materiaal vertelt een verhaal over het ecosysteem waarvan we deel uitmaken. 

Voor de workshop die de Onkruidenier verzorgde werden diverse lappen jute gekleurd met meekrap en naaien we deze handmatig aan elkaar tot een patchwork. Vervolgens naaien we deze lappen en vormen we cocons. Zoek (zoveel mogelijk) veel organisch materiaal dat je kunt gebruiken om de cocons mee te vullen. Deze gevulde objecten, plaatsen we in het landschap in een compositie. Door het zaaien we een hittebestendige zadenmix, bijvoorbeeld bestaande uit vlas, mosterd, huttentut en klaproos kun je je Multispecies Living Room een boost geven.