Science Park, Amsterdam

Multispecies Living Room in 10 fases

Samen met Waag Future Lab ontwikkelden we de  Multispecies Living Room; een groeiend kunstwerk dat ons leert om ons bewust te worden van de veranderingen door de seizoenen heen. Hoe kunnen we ons aanpassen aan de uitdagingen van onze klimaatzone in de toekomst? Hoe maak je kennis met de lokale community van micro organismen die in extreme omstandigheden gedijen. Wat is je overlevingsstrategie wanneer je piepklein en niet waar te nemen bent voor het menselijk oog, in dit landschap wanneer het extreem warm en droog is, of juist koud en extreem nat?

De Onkruidenier gelooft dat ruimte geven aan de lokale multispecies community, vraagt om een andere houding en een manier van werken. Hoe bouwen we een relatie met onze leefomgeving op die niet is gebaseerd op onttrekken, maar juist op zorg dragen en wederkerigheid? Kun je iets toevoegen dat is gebaseerd op het huidige landschap en weer samensmelt met het landschap? De Multispecies Living Room vormt een plek voor het landschap én dat met de tijd opgaat in het landschap. 

Tijdens het project zijn tien manieren ontstaan om ruimte te maken voor een Multispecies Living Room waar iedereen ook zelf mee aan de slag kan. Deze eerste reeks is een uitnodiging om je actief te leren verhouden tot alle organismen in en om ons heen. Ga aan de slag en leer meebewegen met het lokale ecosysteem! 

Wil je meer over het project te weten komen?  Via deze link vind je het verslag van onze eerste Multispecies Living Room op het Science Park