Onkruidgözleme tijdens Familiefest

De stad staat boordevol wild en eetbaar groen. Samen leren we hoe je on†gewenste die in de stad groeien kunt verwerken tot waardevolle levensmiddelen en de stadsnatuur als een grote voorraadkast ontdekken. Van een aantal prachtige wilde voorjaarsplanten leer je verschillende eigenschappen. Samen met chef Namiye Senol gaan we de oogst verwerken tot heerlijke turkse Onkruidgözleme onder het genot van een lekker onkruiddrankje.

Tijdens het familiefest maakte we een doorlopende productielijn. De oogst van de dag kan bestond uit hondsdraf, brandnetel, zevenblad, paardebloem en duizendblad. Door de oogst goed te wassen, drogen en snijden hebben we een heerlijk groen mengsel voor onze turkse pannenkoeken, gözleme genaamd.

Wandeling Nieuwe Tuin

Tijdens een wandeling in De Nieuwe Tuin van Het Nieuwe Instituut hebben we het verbogen smakenpalet van deze plek leren ontdekken. Hier groeien namelijk planten die (nog) niet op de kaart staan als smaakmakers, maar die aangenaam kunnen verrassen. Na afloop van de wandeling was het tijd voor een culinaire workshop die je smaakpapillen op hol doen slaan.

Over de Nieuwe Tuin:
De Nieuwe Tuin is een publieke plek met een ecologisch systeem van kruiden, struiken, vogels en dieren. Kunstenaar/ontwerper Frank Bruggeman en ecologisch hovenier Hans Engelbrecht legden de tuin aan in het voorjaar van 2015 op het buitenterrein van Het Nieuwe Instituut. Hun ontwerp is een pleidooi voor een stedelijk groenbeheer op ecologische basis met ruimte voor verwildering.