SchaduwTuin

Schaduw is de plek waar het licht niet op schijnt. Welke processen voltrekken zich terwijl wij ze niet zien? In de SchaduwTuin bewegen we ons als mens letterlijk in de schaduw van de planten, organismen, de bodem en aardse systemen. We verdiepen ons in schemer, schaduw, mist en het grijze gebied van verborgen gebleven kennis die we aan het licht brengen. Hoe kan een tuin een plek zijn waarin mensen hun verbinding met hun leefomgeving opnieuw vorm kunnen geven?

Met de SchaduwTuin ontwikkelt de Onkruidenier een proeftuin voor Future Gardening; een paradigma shift om voorgeprogrammeerde ideeën over tuinieren om te buigen. Laten we traditionele verwachtingen van tuinen en tuinieren achter ons laten. Welke houding nemen we aan als we leren openstaan voor instructies die meer dan menselijke organismen ons geven? 

Elke woensdagochtend is het collectief aanwezig in de tuin. Hier verkennen we wekelijks de relaties die we met deze plek onderhouden. In de vorm van reflecties, gesprekken, observaties en met onze handen stellen we onze zintuigen op nieuwe manieren open voor de tuin. Wil je langskomen of meedoen? Stuur ons dan een berichtje, dan verwelkomen we je graag voor een ontmoeting met de SchaduwTuin.