Brienenoord eiland

Trainingssessies Brienenoord eiland

Hoe ervaren we het landschap wanneer we het tempo van de economische tijd achter ons laten en ons gaan aanpassen aan het ritme van eb en vloed? Wat zien, voelen, proeven en ervaren we in harmonie met de planten en organismen in het mariene ecosysteem?

Tussen maart en mei heeft de Onkruidenier enkele intensieve periodes — DEEP DIVES — doorgebracht op het Brienenoordeiland om nieuwe perspectieven en trainingstechnieken te onderzoeken voor de evolutie van de zoutminnende mens.

Tijdens hun onderzoeksperiode bij de Buitenplaats hebben ze het eiland zien veranderen, het water zien stijgen en dalen met de getijden en kwamen ze vooral ook zichzelf tegen. Hoe aanpasbaar zijn we als mens eigenlijk in het land tussen eb en vloed? Hoe verandert onze eigen ervaring met water wanneer we dit lichamelijk ervaren en in ons waadpak het water letterlijk voelen stijgen en elkaar niet meer kunnen bereiken? De Onkruidenier raakte gefascineerd door de continue transformatie van het eiland. Het toont en voelt elke keer weer anders.

Op 15 mei gaf de Onkruidenier een presentatie door middel van 4 training sessies om het ‘land en water denken’ los laten.