Welkom bij de Interspecies Supermarket

Fijn dat u ons een bezoekje brengt!
Tijdens Oerol 2023 draaien de teamleden van de Onkruidenier 10 dagen lang shifts in de Interspecies Supermarket op het strand van Terschelling. Op een koel- en een versafdeling bieden we een assortiment van verpakkingen als dragers van een boodschap, oftewel aangespoelde flessen, aan en gloednieuwe zelf ontwikkelde hybride objecten.

In de Interspecies Supermarket gaat het niet om eten of gegeten worden. Wel bevragen we onze rol in de voedselketen en onderzoeken we de contouren van een toekomstig voedselsysteem op de vloedlijn. Het publiek legt een route af, terug naar onze oorsprong in zee. Het kustlandschap is namelijk de kraamkamer van al het leven op aarde. 375 miljoen jaar geleden kropen onze voorouders, de eerste gewervelden, aan land. Maar niet alleen onze voorouders, ook onze groentes vinden hun oorsprong aan de kust. 

Daar waar de getijden de vangst van de dag bepalen: brengen de golven schuim aan land en bevoorraden zo de vloedlijn met organische deeltjes, bacteriën, wieren, mosdiertjes, kwallen, krabben, veren en schelpen. 

Door anders te leren kijken naar ons consumeergedrag, worden we onderdeel van de relaties in het landschap. Dan zien we landbouw in de lucht, kijken we naar de zee als koelkast en naar het strand als voorraadkast. Hebben we de deur van onze koelkast te lang open laten staan?