Arnhem Zuid

Stadssjamanen op zoek naar kruiden in Arnhem Zuid

Na een prachtig voorjaar met veel stadswandelingen is de Onkruidenier in de zomermaanden weer neergestreken met Werkplaats de Paardenbloem in Arnhem Zuid. In deze periode houden de meeste paardenbloemen een zomerstop en wachten ze op natter en koeler weer. Daarom is het assortiment van bruikbare kruiden in de werkplaats aan het uitbreiden. In de bermen langs de dijk, uitwaarden, grasvelden en wegen groeien veel verschillende planten, elk met hun eigen toepassing, gebruik of verhaal.

Tijdens een aantal voorverkenningen raakte we in gesprek over de rol van wilde planten en onze gezondheid. Welke verborgen kennis zit in de lokale vegetatie verscholen? Hoe komt het dat brandnetel thee een zuiverende werking heeft voor ons bloed of dat hondsdraf een goede werking heeft op onze luchtwegen en antivirale functies heeft? En waarom de bittere smaak van paardenbloemen werkt als detox voor onze lever en nieren?

Tijdens Ruimtekoers Festival is Werkplaats de Paardenbloem weer open om ervaringen en inzichten met elkaar uit te wisselen. Tijdens een serie expedities door het landschap van Arnhem Zuid zoeken we als stadssjamanen naar de heilzame werking van planten.

Kijk voor het programma hier op de site van Ruimtekoers.