Arnhem Zuid

zondag 25 april: nationale dag van de paardenbloem

Op zondag 25 april vieren we voor de tweede maal de nationale dag van de paardenbloem.

Deze veelzijdige plant heeft aandacht nodig, want er zijn er steeds minder. En dat is geen goed nieuws voor de biodiversiteit in de stad. Een plek in de spotlight is wat het plantje dus verdient!

Op deze dag brengen we alle soorten in kaart, zo krijgen we een beter beeld van de paardenbloem. We roepen iedereen op om foto’s van paardenbloemen te maken en met ons te delen via #dagvandepaardenbloem op social media zoals Instagram en Facebook. Natuurlijk wél in je directe omgeving wanneer je een frisse neus haalt.

Doe je mee?
We nodigen iedereen uit om mee te helpen om de paardenbloem op social media aan het woord te laten. Hoe kan jij helpen?

Stap 1: Maak de foto
Op 25 april neem je een of meerdere foto‘s van paardenbloemen. Dat mag overal; in je achtertuin, tussen stoeptegels bij de lantaarnpaal of misschien kom je wel een paardenbloem tegen op een onverwachte locatie tijdens je ‘frisse neus’ – wandeling. Ga niet onnodig het huis uit, maar kijk vooral op de plekken rondom je huis.

Stap 2: Zoek de soort
Wil je de juiste naam van jouw paardenbloem erbij plaatsen? Dat kan! Op deze website vind je de naam van jouw paardenbloem. Wist je dat er momenteel maar liefst tien secties zijn waarin Nederlandse paardenbloemen worden onderverdeeld? Dus, tot welke sectie behoort jouw vondst?

Stap 3: Deel met #dagvandepaardenbloem
Vervolgens plaats je de gemaakte foto’s op Instagram en/of Facebook met je locatie, eventueel de juiste naam (als je die gevonden hebt natuurlijk!) en gebruik de hashtag: #dagvandepaardenbloem. Op deze manier kunnen wij alle prachtige kiekjes bewonderen en vastleggen in een digitaal 
paardenbloemenarchief.

* https://www.ruimtekoers.nl/dag-van-de-paardenbloem/
* www.taraxacumnederland.nl/dag-van-de-paardenbloem
* www.onkruidenier.nl/project/werkplaats-de-paardenbloem